Serier om matlaging

Serier om matlaging

Særlig de siste 10-årene har vi vært mer og mer fascinert av ulike matkulturer og TV-personligheter som har presentert de forskjellige matopplevelsene for oss. Det har blitt laget utallige kokkeserier, hvor noen i tillegg til matlaging har hatt søkelys på reise, andre på konkurranse og noen på å oppnå suksess innen restaurantbransjen. Det siste året har mange av oss hatt enda mer tid enn vanlig til å sitte og la oss inspirere av kokkekunsten fra TV- eller dataskjermen. Noen av seriene har rett og slett hatt et komisk bakteppe, slik at vi ikke nødvendigvis bare har sett på de grunnet det kulinariske, men enkelt sagt for å ha det gøy.

Noen norske serier om mat

Pascals konditori er en norsk serie for de som er glade i selve kokkekunsten eller rettere sagt konditorkunsten. Her får du følge den berømte konditoren fra Oslo, Dupuy og hans medarbeidere som utfører konditormirakler i verkstedet sitt. En annerledes variant av matprogram er 4-stjerners middag som noen av oss har fulgt i mange sesonger. Her følger vi to lag med kjendiser som konkurrerer mot hverandre i det å få til den beste matopplevelsen i sitt eget hjem. De gir hverandre poeng basert på stemningen og maten de får, slik at de som scorer høyest går videre til neste program og til slutt til finalen.

Utenlandske kjente serier om mat

Utenlandske kjente serier om mat

Hell`s Kitchen har veldig mange av oss fulgt med på. Dette var en serie med konkurranseprega, ledet av den berømte kokken Gordon Ramsey. Ramsey var på leting etter fremtidige store kokker og utsatte de mulige for mye kritikk og kjefting i prosessen. Hans metoder fikk allikevel ofte frem veldig mange fantastiske kulinariske prestasjoner og den beste kokken stakk av med en toppjobb i Ramseys restaurant.

Serien Nailed It, som er å finne på Netflix, er en matlagingsserie som har noe mer morsomt preg ved at deltakerne konkurrerer om å bake den beste kopien av vist kake eller dessert. I og med at kokkene i grunn ikke har så mye kunnskap om mat og ofte får veldig utfordrende oppgaver, blir fremgangsmåtene og resultatene svært lite vellykket. Allikevel bidrar programlederen til at serien blir svært fornøyelig både for deltagerne og seerne.

Motsetningen til Nailed It er Sugar Rush, enda en serie på Netflix som er en bakekonkurranse. I denne serien er deltakerne svært dyktige i det de driver med, og vi får se og lære masse om baking. Her handler det om å bake ut ifra en inspirasjon man får i hver episode og der og da komme opp med nye oppskrifter og baketeknikker. For de som elsker å se hvordan det skal gjøres og kjenne på spenningen når klokka tikker ned, er dette det rette programmet å se på.

En kokkeserie med et noe annerledes tema er Restaurants on The Edge. Her er hver episode dedikert til en restaurant som er på konkursranden og trenger nye impulser fra eksperter. Vi blir i tillegg til restaurantenes utfordringer presentert mange eksotiske verdenshjørner og får innblikk i mye mer enn bare mat. Nydelige omgivelser, interiørdesign, informasjon om råvarer og restaurantdrift er noe av det man får med på kjøpet.