Veldig mye i forskjellige serier

Når man først begynner å se litt på ting som kommer i serie så blir det så utrolig mye man kan begynne å skrive om så jeg vet nesten ikke hvor jeg skal fortsette. Som tidligere nevnt er det tegneserier, TV serier, bok serier, programserier og mye mer enn dette. Hva mer finnes av interessante ting da tro. Ting har jo endret seg mye opp gjennom årene. Så veldig mye henger sammen i serier uten at man tenker over det faktisk. Tenk etter selv du! Hva telefon har du? Hvilken utgave av software har du på din computer? Har du avisen hjem i postkassen enda?

Serier følger utviklingen

Hvilken telefon har du? Telefoner kommer i serie. Kjenner du til hele betegnelsen på din telefon så er det ofte bare det siste bokstaven eller de siste tallene som er ulike / forandret fra den modellen som kom ut tidligere. Ta de mest kjente som eksempel. IPhone – Iphone 8 – Iphone 8 Pus – IPhone X. Hvor det ble av IPhone 9 vet jeg ikke, men dette er de siste modellene fra Apple.  På samme måte er det også hos hovedkonkurrenten til Apple som er Samsung. De kommer stadig med nye modeller og endrer navnet ofte bare med en ny bokstav eller et nytt tall. Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S8 eller S8+, Samsung Galaxy Note 8 og den siste modellen dere heter vel nå Samsung Galaxy S9, S9+ eller Note 9.

Serier følger utviklingen

Altså de blir gitt ut i en serie som bare blir lenger og lenger. Dette for at kundene sikkert skal huske et enkelt navn og ikke blande sammen en masse forskjellige modeller og merker. Jeg vet ikke, en jeg vil tippe at det kan være en av baktankene til dette.

Biler

Biler er intet unntak når det gjelder å komme i serier. De har det på samme måte som med telefonene jeg nevnte over her. Jeg skal ikke avslør hva bil jeg selv kjører men jeg plukket bare den første som kom opp når jeg søkte på internett for litt info, og det var Audi. Audi har en lang historie, og dermed mange modeller. Og navnene har ofte vært meget like, men bare byttet bokstaver eller tall foran eller eter hovednavnet. Audi 50, Audi 80 eller Audi 100 er en av seriene deres. Audi A2, Audi A3 og videre helt opp til Audi A8. Hele veien det samme, kun med noen små variasjoner innimellom som Quattro i navnet. Eller den siste i samme serien som heter Audi e-tron. Dette er bare et eksempel fra bilen verden. Her gjelder nøyaktig det samme for jeg tror jeg kan si alle merker. Jeg har ikke kontrollert dette, men føler meg veldig sikker på at dette stemmer.

Hva skjer

Tanken som slår meg litt med alle disse serie sakene både her og der er at er vi mennesker så «dumme» at vi ikke forstår nye forskjeller?  Eller er vi så enkle at vi må ha det samme navnet for å kunne «godta» dette? Jeg vet ikke, men jeg må smile litt når den tanken ramler inn i hodet på meg her.