Tegneserier fra min ungdom

Tegneserier fra min ungdom

Når det er snakk om serier så tenker jeg aller først på tegneserier. Jeg vet jo at det finnes mye mer enn det, men av en eller annen grunn så er det tegneserier som kommer først til meg. Det kan selvfølgelig være at jeg ikke ser så mye TV lenger som jeg gjorde i min yngre dager, og da spesielt fra min barndom. Og da var det jo først og fremst tegne serier i alle former som gjaldt. Jeg skal ta en liten gjennomgang av hvilke tegneserier som ligger meg nær. Presiserer at dette er mine private valg og helt tilfeldig i rekkefølgen.

Snurre sprett

Det er vel nesten umulig å snakke om serier eller tegneserier uten å komme innom denne gale kaninen. Hva den kaninen har gjort eller rettere sagt ikke gjort er vel nesten umulig å holde oversikt over. Det er over 80 år siden første gang denne figuren dukket opp, men jeg er usikker når han dukket opp første gang i Norge. Men han har hatt eget blad i Norge, han har vært med i andre serier og han har hatt mange filmer eller tegneserie.

Snurre sprett

Donald Duck

Donald Duck er vel kanskje den største tegneserie figuren av dem alle. Men å beskrive ham i en kort oppsummering er nesten umulig. Jeg har allerede vært innom ham tidligere, og det skulle ikke forundre meg om jeg kommer tilbake til ham og familien igjen senere. Både Donald selv og hele hans familie har jo en spesiell plass i serie verdenen og alt de opplever ute i sin verden. Bare for å nevne noen av de man kan komme innom ved senere anledninger er Skrue McDuck, Donalds tre nevøer, Dolly Duck og hennes tre nieser, Anton, Bestemor, Guffen, Mikke og Langbein med Pluto, B-gjengen og alle de som er rundt alle disse figurene igjen.

Tom & Jerry

Tom & Jerry er en av mine absolutte favoritter. Den spesielle katten som jager den meget spesielle musen. Og i hver eneste episode så skjer det noe så katten Tom får svi på en eller annen måte. Serien har kommet ut med over 160 episoder av kortfilm i kategorien animert komedie. I Norge hadde duoen sitt gjennombrudd rundt 1980. De hadde prøvd med et eget hefte for dem tidligere, men den gangen uten hell. Serieheftet gis ut den dag i dag.

Nyere serier

De fleste jeg har nevnt til nå er gamle gode tegneserier som vi som er litt mer opp i årene forbinder med vår barndom. Men det har kommet ganske mange nye serier i de senere årene også. Alle superheltene som har dukket opp har jo hatt forskjellig suksess. Noen har slått gjennom og blitt værende i lang tid, mens andre har hatt en god periode eller mer og forsvunnet nesten før den kom skikkelig inn på markedet igjen.

Batman

Av de superheltene jeg tenker på i første rekke har vi; Supermann, Batman, Hulken, Spider-Man eller edderkopp mannen på norsk, Flash, Trans formers og enda mange flere. Slik kan jeg liste opp i en lang rekke. Vi får se litt senere hvem vi finner det for godt å skrive litt ekstra om.