Sølvpilen

Sølvpilen, Falk, Månestråle og Tinka og Kiowa stammen var hovedfigurene i den tegneserien jeg når har i tankene når jeg setter med og skal skrive litt igjen. Denne serien dukket opp i Norge helt siste på seksti tallet, men kom først ut som eget magasin først på sytti tallet. Da var figuren allerede noen år gammel. Men kom altså først da til Norge. Og fra da og til faktisk fortsatt den dag i dag eksisterer den. Men noen avbrudd.

Sølvpilen

Jeg tror jeg skal klare å skrive nesten en hel sak om Sølvpilen og de rundt ham etter bare mitt eget hode. Kune bekrefte og hente rene faktatall fra nettet for å ikke skrive feil informasjoner. Alt er vel hentet slik delvis fra virkeligheten men omskrevet for å passe mer inn i en tegneserie. Kiowa stammen er jo ekte og alle de andre medvirkende stammene rundt dem også. Tror også både da Sølvpilen og Månestråle også skal være ekte navn som da kun er fornorsket.

Sølvpilen

Sølvpilen og stammen hans lever i Freds dalen i Colorado i Amerika. Der lever de sitt liv, men er i virkeligheten kjent som en forholdsvis krigersk stamme. Men i tegneserien kjemper de kun for fred mellom rødhudene og blekansiktene. Sølvpilen er stammens Høvding og Månestråle er en indianer jente i denne stammen.

Falk

Falk som er Sølvpilens blodsbror kom med i dette da han en gang i tiden skal ha reddet Sølvpilens liv. Som takk for det ble de to blodsbrødre og sammen kjemper de de for rødhudenes rettigheter og for fred mot blekansiktene. Sammen med Falk kom det også inn personer som hans onkel samt noen flere i området rundt ham. Onkelen heter Jim og en som er ansatt av Falks onkel heter Jeremias og en japse med navnet Endo. I tillegg to andre kamerater som heter Harry og Ted.  Alle disse treffer vi bare enkelte ganger i bladene og da i mindre roller. Men de utgjør allikevel gode roller når de først kommer med.

Tinka

Ingen som noen gang har lest noe av bladene til Sølvpilen vil kunne glemme Tinka. Det er en liten tam puma unge som i mange situasjoner redder flere av hovedpersonene ut av forskjellige situasjoner når de er «fanget» og alt ser ut til å være «over». Da dukker denne lille krabaten opp og redder dem slik at de kan komme seg ut av den vanskelige situasjonen de har havnet i og kan fortsette videre.

Kiowa stammen

Dette er jo egentlig en helt ekte indianer stamme som lever og gjør sine saker den dag i dag. Men i tegneserien Sølvpilen er den omgjort så den passer den verden selvfølgelig.  Andre stammer som man treffer på i tegneserien som også er opprinnelig ekte indianer stammer kan være Comanche, Cheyenne, Apache, Arapaho, Pawnee eller Shoshone. Alle disse stammene er man borti i løpet av historiene med mine indianerhelter. Jeg kunne ha skrevet mye annet om denne serien om historikk og mer om forskjellige opplevelser som de var med på i seriene. Men velger å holde meg slik jeg nå har gjort det. Men jeg anbefaler gjerne alle der ute å lese litt Sølvpilen. På det største tok den nesten igjen Donald i opplag – det sier litt om hvor populær den var en gang i tiden.