Serier på TV

Tegneserier, serier med bøker, serier med blader og serier med telefoner og mye mer. Slik er det nå i dag. Har man først gitt ut et produkt, så kommer det gjerne en oppfølger og da med et likt navn men med en liten oppgradering. Nummerert i rekkefølge eller lagt til en liten ny bokstav eller noe i den stilen er det ofte. Men en ting som jeg ikke har vært innom så mye enda er TV serier. Så i dag skal jeg se litt på dette så får vi se hvor jeg ender opp.

Topp TV serier

Jeg finner ingen lister hvor TV serien Sopranos enten er øverst eller nesten helt øverst på disse listene. Denne TV serien gikk over skjermene i USA i seks sesonger fordelt på fra årene 1999 til 2007. Den har også gått i Norge, men startet først året etter den startet i USA. Totalt ble det produsert nesten 90 episoder i denne serien.

Serien er en drama og kriminal serie som handler veldig mye om sjefen for både familien og for mafiaen. Sjefen er da nesten selvfølgelig Mr. Soprano eller Tony Soprano. Serien har fått omtale som noe av det største som har skjedd i TV ruten på flere tiår. Noen sier også at dette er det beste showet noensinne! Serien har også vunnet et antall forskjellige priser. Vi snakker om et ganske  stort antall Emmy priser og Golden Globe priser bare for å nevne de største.

Seinfeld

Dette er også en TV serie som kommer veldig langt opp på lister over de aller beste TV seriene som er produsert. Men mens den forrige jeg skrev om hva kriminal og drama, så er dette er en komedie serie – situasjonskomedie heter det muligens. Hovedpersonen Jerry Seinfeld som hovedpersonen også heter i det private er den som får filmet en karikert versjon av sin egen person. Denne serien var også en av og er enda en av historiens aller beste TV serier som er produsert og sendt. Totalt er det gitt ut nesten 200 episoder med gjengen rundt Jerry Seinfeld og hans og deres liv i New York. De fire personene hele serien først og fremst handler om er Jerry, Elaine, George og Kramer. Disse rollene blir spilt av, i tillegg til Jerry Seinfeld, Julia Louis-Dreyfus, Jason Alexander og Michael Richards. I tillegg til disse fire hovedpersonene dukker det jevnlig opp andre personer i ulike biroller. Newman er en av de som til stadighet er årsak til ulike hendelser. Andre som dukker opp er slekten til Jerry – Morty og Helen – som er Jerrys foreldre. Serien gikk i USA fra 1989 til 1998. I Norge har den også blitt vist i årene fra 92 til 99. Har du først sett noen episoder av denne serien så er det nesten umulig å glemme disse karakterene. Både Jerry, Georg og Kramer spesielt er som limt til min hjernehinne i hvert fall. Elaine er kanskje litt mindre å huske på etter min smak, men absolutt en skuespiller som gjør jobben sin utrolig bra hun også!

Seinfeld