Serie på en uvant men kjent måte

Er vi mennesker så ensporet at alt må foregå på samme måte dag etter dag, uke etter uke, måned etter måned og år etter år. For om vi tenker oss litt godt om så er det veldig mye som skjer i serier. Jeg vet jeg er litt på kanten av hva vi normalt tenker på med serier nå, jeg tar sjansen og fyrer av meg noen løse skudd. Selv det meste av sporten rundt oss foregår jo i serier. Serier er et ord som vi ikke kan leve uten!

Fotball

Helt fra den yngste årsklassen i fotball og annen lagidrett så skjer det i serier. Man blir tildelt poeng og blir deretter plassert i en serietabell for å se hvem som er best og hvem som ikke er fullt så gode. Er dette riktig? Her kunne jeg ha skapt en diskusjon som sikkert har foregått utrolig mange ganger før, og jeg skal ikke komme med hverken ja eller nei som svar på dette.  Hvilken lagidrett er det som ikke er inndelt i noen slags for serie? Jeg kommer ikke på noen i farten. Uansett om det er en hel sesong over flere måneder det er snakk om eller om det bare er for en kortere periode så måles vi mennesker oss opp mot andre som driver med det samme. Hvem er best? Det er en meget viktig sak for oss mennesker å få vite hvem som er best i det vi driver med.

Lagsporter

Dette med serie gjelder for mange lagspill i sport. Håndball spilles i serie og det samme gjør de i ishockey. Det eneste som er forskjell er nivået på serien. Det blir inndelt i divisjoner igjen. Og spilles i serier helt ned så langt det er lag nok til å danne en hel divisjon igjen. Og skal jeg være helt ærlig – hva tenker du på når du hører ordet serie? Jeg tenker ikke først på TV serier eller tegneserier. Men jeg tenker på sport og de forskjellige seriene som er der. De andre seriene har gjerne veldig ofte et følges ord som TV (serie), bok (serie) eller tegne (serie) eller liknende. Men når jeg hører bare ordet serie alene så tenker jeg i hvert fall sport.

Gruppespill – finalespill

Ishockey har et litt annet oppsett enn mange av de andre lagspillene vi normal ser og leser om. De spiller sin serie eller sitt gruppespill først for så å gå over i et sluttspill. Det vil si at alle lagene ikke får være med like lenge, men en på forhånd angitt gruppe går videre fra innledende serierunder til et sluttspill. Og her sitter de da igjen med to lag til en finale som igjen da skal finne årets mester!

Gruppespill – finalespill

Utrolig mye

Jeg har tenkt en del på hva alt dette jeg nå har vært gjennom ville blitt kalt dersom vi ikke hadde navnet serie? Hva vill erstatningsordet vært? >Så langt har ikke jeg klart å finne noen god erstatning, men jeg kommer muligens på noe en gang fremover!