Litt diverse om og rundt serier

Igjen tilbake her og tenker litt mer rundt dette tema med serier. Når man først begynner å tenke på serier om ulike saker og ting så er det faktisk veldig mye serier rundt oss hele tiden. Jeg har vært innom bøker og blader i serier, TV serier, serieutgivelser av telefoner, serier i sportens verden og mer. Jeg vet nesten ikke hvor jeg videre skal angripe mer om serier, men det finnes der ute i mange varianter. Jeg tror jeg skal se litt på noen saker som har forbindelse til serier, men som ikke omhandler noen konkrete serier. Her er det selvfølgelig også veldig mye å ta tak i og som man kan snakke om.

Stan Lee

For de som kjenner til litt mer enn bare å lese tegneserier, så kom det en trist beskjed tidligere i år. Tegneserielegenden Stan Lee var gått bort. Men legenden ble faktisk hele 95 år gammel. Nyheten om hans bortgang kom ikke som noe stor overraskelse, da han har slitt med sykdom i et års tid. Og som gammel  mann så er sykdom alltid en stor belastning.  Lee var vel den som har hatt mest betydning av utviklingen av superhelter i tegneserieform og at de har forflyttet seg fra blader til filmens verden. Han står igjen som skaper av mange verdenskjente superhelter. Edderkopp mannen, Thor, Iron Man, De fantastiske 4, Hulk, og mange flere. Noen på topp her i landet, men noen også litt mindre kjente. Lee dukket også opp i mindre roller i de filmene om sine egne superhelter.

Stan Lee

Mer om superhelter

At det er mange av dem er du nesten helt sikkert klar over, men at det finnes en superhelt som er skapt i Norge var du kanskje ikke klar over? Men ja det finnes minst en for å ta forhold om ting jeg ikke har fått med meg også. Det var på nyåret for snart sju år siden at helten dukket opp første gang. En meget intelligent person med stor styrke, smidighet og hurtighet. Spesielt flink i nærkamp i kampsport men MEGET sterk psykisk og fysisk styrke som menneske. Og med høy intelligens så har han også gode evner innen taktikk og strategi. Jeg beskriver superhelten The Urban Legend som er skap av Josef Yohannes.

Donald Duck i Norge

Det har nylig kommet ut en spesialutgave av Donald Duck også. «Ille gæli i Fjærdrikstad» heter spesialutgaven og kom ut i november nå i 2018.  Jeg har dessverre ikke hatt gleden av å lese eksemplaret selv, men håper jeg skal komme over dette etter hvert og få den gleden. Men ryktene sier at det ble fort utsolgt og at det var vanskelig å få tak i et eksemplar.  Det er selvfølgelig Norges eneste Donald Duck forfatter som står bak denne spesial utgaven. Arild Midthun heter han og har jobbet med Donald siden 2004 gjennom. Arild bor i Son men er opprinnelig bergenser. Og ved å bo i Østlandsområdet så har han jo allerede bare ved det fått en del gratis informasjon uten extra research.Jeg håper de gir ut en utgave til av bladet eller at jeg skal være så heldig å komme over dette et eller annet sted.

Donald Duck i Norge