Flere TV serier

Det lages lister over topp serier og det lages lister over bunn serier om man kan kalle det for det. Beste og eller dårligste er kanskje bedre uttrykk rundt slike temaer. Men det er i hvert fall veldig mye lesestoff som finnes på markedet dersom man ønsker å oppdatere seg på slikt ute å kjenne til de forskjellige seriene. Jeg tenker da på TV serier som både er godt kjent og mindre godt kjent i Norge.

M*A*S*H

Dette var opprinnelig en film, men ble også til en TV serie som startet på TV skjermene i 1972. Og den rullet og gikk i hele 11 sesonger før den ble tatt av eller alle ideene var brukt opp. Noen har litt humoristisk kommentert at Korea krigen varte i tre år, mens denne TV serien som omhandlet Korea krigen varte i 11 år. Ordet eller navnet på serien M*A*S*H står for Mobile Army Surgical Hospital. Og alt som vi fikk se i denne serien var basert på kirurger som jobbet for den amerikanske hæren under Koreakrigen på 50 tallet. Først ble det altså en film .

Cheers

I denne serien så er det vel mange som kan kjenne igjen situasjonen. I en bar er det ofte noen stamgjester som er der nesten konstant. Og i mange barer er det vel en bararbeider som har vært der så lenge og vet så mye om alt og alle. I denne serien er det selve bareieren som er hovedpersonen. Hovedpersonen er da Sam Malone. Serien gikk på amerikanske TV skjermer fra 1982 til 1993. Men vi har også kunnet se den i Norge via flere forskjellige kanaler. I tillegg til Sam så var det Norm, Cliff, Carla og Diana som er hovedpersonene i serien. Norm og Cliff som gjester i baren, mens Carla og Diana er servitriser. Og alt det kaoset de lager sammen er nesten ikke mulig å beskrive men må sees. Det er flere muligheter til å se mange av episodene på nettet.

Simpsons

Det er vel umulig å snakke om serier uten å komme innom Simpsons. Her er det snakk om rekorder i mange sammenhenger. Dette er den lengst sendte animerte TV serien i verdenshistorien. Og bare ved å høre navnet på serien så er vel du like godt kjent med karakterene som meg. Bart, Lisa, Margaret, Homer og Marge. Det er medlemmene i familien Simpson. I tillegg så kommer det jo en del andre karakterer også, men skal jeg begynne å presentere alle så trenger jeg en hel bok for å beskrive dem. The Simpsons startet som egen serie i 1989 og går fortsatt på mange kanaler verden rundt – også i Norge. I Norge har den vært på flere ulike kanaler, men i dag sendes den på Viasat 4.

Simpsons

Og skulle jeg begynt å beskrive alle hendelser og alt rundt denne familien som lever i Springville, så hadde det ikke vært nok med en bok, men…. Frem til nå er de kontraktsfestet frem til og med sesong 29. Slå heller på TV og ta en kikk dersom du ikke kjenner karakterene!