Flere i Donalds familie

Jeg tar en ny runde med Donald og hans nærmeste. Det er jo en del av dem så det er ikke gjort på noen få linjer å presentere alle dem. Donald lever jo alene sammen med sine tre nevøer. Det er velkjent. At han er fortsatt er ungkar etter alle disse årene er også velkjent. Men har driver stadig på med frierier og sin flørting. Og da er det Dolly Duck. Offisielt har de vel vært kjærester, men ikke uten komplikasjoner. Og en del av disse komplikasjonene har Donalds erkefiende nummer en stått for.

Dolly Duck

Dolly er en fjernere slektning av Donald. Ryktene sier at det er hennes bror som er Ole, Dole og Doffen sin far. Men dette har aldri blitt bekreftet. Dolly selv dukket opp veldig tidlig i historien og har vært med hele veien. Selv om det er noe usikkert om det var denne Donna Duck som dukket opp først – men hun likner veldig på Dolly og mange tror at det er bare en justering av navnene som har skjedd her. Dolly har som Donald også tre små barn boende hos seg. Dette er ikke hennes barn, men hennes nieser. Hetti, Netti og Letti er de norske navnene på disse tre små damene. Kaoset som ofte oppstår rundt Donald og Dolly inkludere veldig ofte også Fetter Anton – eller heldige Anton. Han er heldig i alt han foretar seg, mens Donald er viden kjent som en ulykkesfugl. Og når de to da går etter samme damen, ja da blir det veldig lett oppstandelser og mange artige hendelser. Disse tre unge damene er niesene til Dolly Duck. Selv om de egentlig begynner å langt ut i familie rekken til Donald, så kommer de nærmere på grunn av Donald og Dolly sitt kjæreste forhold. Jentene er mye like Donalds sine tre nevøer. De er også aktive speidere. Grønnmeisene jentespeider klubb. Og som i alt annet i denne Duck verdenen så kommer Ole, Dole og Doffen sine hakkespetter ofte i konflikt med Hetti, Netti og Letti sine Grønnmeiser. Jentene skal jo ikke på noen måte være dårligere eller svakere enn sine motsatser. Dette bringer frem ange situasjoner. Og når da den kronisk uheldig Donald skal hjelpe sine nevøer så ender det ofte med at de får dobbelt så mye å gjøre for de må redde sin onkel innimellom sitt oppdrag å kjempe mot Grønnmeisene.

Dolly Duck

Fetter Anton

Han heter også Duck, selv om han er en blanding av ei and og ei gås faktisk. Dette fordi hans far er Andrik Gås, mens moren er Dora Duck. Anton er kjent for å være kronisk lat og meget heldig. Dette har det også vært skrevet mye om når han tapte hellet sitt spesielt på hans fødselsdager. De dagene gikk alt som til vanlig løste seg for Anton – galt!

Han er så lat at han aldri har hatt en full jobb. Eller en gang har han faktisk jobbes ryktes det. Men da ble så flau over å måtte jobbe at han hevet aldri lønnen – forøvrig 25 øre.