Donalds nærmeste familie

Når man først blir opphengt i tegneserier, så er det mye man kan lese. Alt kommer jo an på hva man liker og eller om man er «altslukende» slik jeg nesten er. Men som jeg nevnte i forrige artikkel, så er det Donald Duck og hans familie som fenger meg mest. Den gjengen der er bare utrolige. Selv i dag som godt voksen så leser jeg gjerne om de alle sammen.  La meg forsøke å presentere noen av dem. I hvert fall de som er mest kjente. Det er jo mange i den familien!

Ole, Dole og Doffen

Disse tre små karene er Donald sine nevøer. De har vært med i serien fra veldig tidlig i historien. Selv om de er meste kjente som de tre små guttene som bor hos sin onkel, så har de også hatt sin egen både film og serier. Originalene er Huey, Dewey og Louie.  Disse små karene har blitt meget viktige figurer i familien og i serien. De har vært alt fra skikkelig rampete til meget dyktige i flere sammenhenger. Foreldrene til guttene er nesten ukjente. Deres mor er Donalds søster – Della Duck. Mens deres far er det ingen som kjenner identiteten til. Men ryktene sier at det er fordi de plaget ham at de har bodd hos sin onkel hele livet. Ryktene sier noe om en kinaputt som skal ha smelt inne i deres stue under stolen faren deres satt i. Så som små var guttene meget rampete, men har vokst opp til å bli meget dyktige speidere med mer. Hakkespettene som deres speideravdeling heter har de vært aktive for i mange år nå og har klatret rang stigen til å bli av de øverste Generalene med mange stjerner.

Onkel Skrue

Som navnet tilsier så er dette Donalds onkel. Han dukket opp i årene like etter krigen. Skrue McDuck er en meget rik mann. Det meste rundt denne figuren handler om penger og skatter. Enten banditter som angriper for å rane ham, eller han selv som er ute på eventyr for å finne flere nye og store skatter. Da skjer det alltid noe og det blir alltid mye innviklinger. Donald og nevøene er veldig ofte med da de er for ham meget billig arbeids kraft. Han er nemlig verdens kjent for sin gjerrighet. Alle hans ansatte arbeider for luse lønninger. Husker jeg riktig så har vel nettopp det også vært med å skape «historier» rundt ham da han erkerivaler har «tatt» hans ansatt for å få Inside informasjon. Hans erkerivaler først og fremst er Rikerud og Guldbrand Gråstein. Mens hans to verste fiender som konstant forsøker å rane ham for penger og verdier er B-Gjengen og Magica fra Tryll.

Onkel Skrue

Som veldig mange andre i tegneserienes verden så blir heller ikke Skrue eldre. Men han er allerede en gammel man rundt 75-80 år gammel. Og som alle de andre jeg nå har nevnt kunne jeg ha skrevet side opp og side ned om i mange situasjoner. Men skal begrense meg her og nå. Men det er absolutt mulig jeg kommer innom denne herremannen igjen senere.