Andre serier enn tegneserier

Frem til nå har jeg bare skrevet om tegneserier som har blitt og blir fortsatt utgitt i Norge. Men det finnes jo mye annet som også går i serier. Serier er et meget vidt begrep når man først begynner å se og sjekke litt rundt dette. TV for eksempel er et sted hvor serier florerer. Hvor mange forskjellige serier har det ikke vært og selvfølgelig er på de forskjellige kanalene vi har i dag. Dette har jo da også økt i takt med at vi har fått mange flere kanaler å velge mellom de senere årene. Serier er vel det de forskjellige kanalene forsøker å bruke for å trekke folk / seere tilbake til sin kanal med jevne og ujevne mellomrom.

TV

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal begynne. Jeg er ikke selv noen stor TV «slave», men jeg ser selvfølgelig noe TV jeg også. TV serier har jo vært der siden «tidenes morgen». En av de programmene som kommer i serie, men man tenker ikke over det uten i slike spesielle tilfeller som jeg sitter i nå og skriver og gjør Research. Det er Dagsrevyen. De sendes hver eneste dag og de trekker til seg mange seere hver eneste dag. Det er den eldste serien av programmer som finnes i Norge i dag. De har vært med i fjernsynsruten siden 1958. Et annet program som kommer jevnt, men mye sjeldnere enn Dagsrevyen er Melodi Grand Prix. Og de kom bare et par år senere enn nyhetene. Altså siden 1960 har vi i forskjellige former sett utslag og vinnere til det ene programmet som er finalen i Norge og den internasjonale finalen. Men det blir en hel serie med programmer.  Slik kunne jeg ha fortsatt med mange forskjellige programmer oppover og nedover her. Men som du skjønner så er det en del gamle programmer som fortsatt eksisterer, men man tenker ikke på det som serier av programmer. Men det er jo det når man først begynner å se på dem.

Radio

Radio er et annet media som også har mange serier av programmer. Jeg skal ikke her også begynne å ramse opp, men jeg er usikker på hvilket program som er det eldste i radioen. Barnetimen har lang historie, søndagsposten har også det og Ønskekonserten. Ønskekonserten er det programmet som har hatt størst oppslutning i historien av kanalens faste programmer. NRK P1 var jo alene i nesten femti år før lisensene og de nye kanalene dukket opp i stor stil i årene utover på åtti tallet.

Bøker

Nå er jeg litt på vei tilbake til lesestoff igjen. Ikke tegneserier denne gangen, men bøker i serie. Mange mennesker elsker å lese. I hvert fall de som er litt opp i årene. Dagens unge leser vel knapt bøker annet enn på skolen. Men tidligere var bokserier helt vanlig. Bøker i en eller annen serie form fantes i så godt som alle hjem i hel Norge og mye videre enn bare her i landet vil jeg tro. Serier med oppslagsverk, serier med kriminal-historier, serier med kjærlighets historier. Ja her er det også veldig mye.  Skal jeg fortsette her nå blir dette en meget lang artikkel. Jeg kommer heller tilbake snart igjen med en ny liten oppdatering rundt disse emnene.

Bøker