Eirik Andreas på Raptus i 2009

Nå er det snart tid for et nytt Raptus igjen, så i beste Serienett-ånd publiserer vi nå en rapport fra en tidligere festival som fant sted for en evighet siden, og som strengt tatt burde vært publisert da, og ikke lenge etter, for å ha nyhetens interesse. Eneste forskjellen er at denne rapporten faktisk ble det, men at vi drar den frem igjen av grunner vi kommer tilbake til.

Opprinnelig tenkte jeg å reposte hele rapporten, men ble enig med meg selv om at det var bedre med et utdrag. Derfor endrer jeg også tittelen fra «Arne Bye på Raptus» fordi dette utdraget i større grad handler om min kollega Eirik Andreas Vik enn det handler om meg, selv om det ble skrevet for å illustrere hvor lett det var å finne frem i lokalene da Raptus for første, og siste, gang ble avholdt på Grand Hotel Terminus i Bergen.

Men uten mer mas, her er altså «Eirik Andreas på Raptus i 2009″

eirik_2009_1Her er Eirik Andreas. Han er 20 år. Han er på sin femte Raptusfestival, og har troen på at dette skal bli veldig bra.eirik_2009_2Allerede etter å ha passert billettområdet, begynner usikkerheten å melde seg. Hvor er standområdet med Nettserierstanden?eirik_2009_3Eirik Andreas ser noen piler. «Er det noe opp denne trappen tro?» tenker Eirik Andreas.eirik_2009_4Eirik Andreas kommer opp trappen, og kommer til et lite rom med et flygel. «Dette føles ikke riktig i det hele tatt» tenker han.eirik_2009_5Eirik Andreas øyner likevel håp når han ved siden av flygelet finner en dør med piler mot «Store Sal». «Her er det sikkert» tenker han, og går inn.eirik_2009_6Eirik Andreas kommer til en lang korridor, og blir igjen usikker. Han prøver den første døren han finner, men denne er låst. For som alle andre dørene på hver side av denne korridoren, så leder den til et hotellrom.eirik_2009_7Eirik Andreas fortsetter innover i korridoren, men blir mer og mer overbevist om at han har gått feil. Og han blir mer og mer fortvilt, og tror han aldri vil finne frem til sine venner på Nettserier-standen.eirik_2009_8Men så! Eirik Andreas finner Raptus-logoen på døren helt i enden av korridoren. «Er det håp likevel?» tenker han.eirik_2009_9Eirik Andreas går igjennom døren, ned to-tre trappetrinn og jubler i det han ser til venstre. «Ja, der var det endelig!»

eirik_2009_10Eirik Andreas har bevist at den som intet våger, intet vinner. Han nektet å gi opp, og fant til slutt det han søkte. Standområdet med Nettserierstanden! (Såvidt synlig til venstre i bildet)

…og det var altså utdraget fra min rapport fra Raptus i 2009. Da det som nå var stortingsvalg, festivalen var på Grand Hotel Terminus for første og siste gang, og jeg hadde kjøpt nytt kamera til 6000 kroner som jeg hadde bestemt meg for å lære meg å bruke i løpet av akkurat den helga, og derfor knipset unormalt mye bilder til meg å være. Men hvorfor jeg drar frem dette nå?

Det vil jeg ikke svare på før vi er enda nærmere Raptus. Og den finner sted i Bergen allerede neste helg, så det er bare å glede seg.

Eller grue seg, alt ettersom.

Les hele rapporten på Nettserier.no, dog uten bildene, som har forsvunnet som en konsekvens av de mange oppgraderingene av nettstedet.

En tanke om “Eirik Andreas på Raptus i 2009

  1. Tilbaketråkk: Holder meg hjemme fra Raptus i år | Seriebloggen.no

Det er stengt for kommentarer.